Takk for at du bryr deg!

Men husk at du kan ikke få et annet menneske rusfri. Du kan heller ikke tvinge frem en motivasjon til behandling. Det viktigste du kan gjøre er å ta vare på deg selv. Det å leve tett på en som lever i aktiv avhengighet, kan være ødeleggende.

AI-Anon er en selvhjelpsgruppe for pårørende av alkoholikere og andre rusavhengige. Her kan du være helt anonym, og komme i kontakt med andre som opplever det samme som deg.

Om du har en kvinne i din nærhet som du tenker trenger hjelp, kan du gjerne ringe oss på telefon 21 01 87 80 eller sende oss en e-post på post@k-arken.no, så skal vi veilede deg videre.

Andre ressurser:

A-larm er en bruker- og pårørendeorganisasjon som jobber med hjelp til selvhjelp.

Rustelefonen 915 08 588 kan kontaktes mellom kl. 11 og 19. Her kan du også helt anonymt be om råd og få svar på spørsmål rundt rus og misbruk.

Vil du lese en pårørende-historie?


Når du tror at alt håp er borte, så er det faktisk ikke det

Dette er en historie om selvutslettelse, selvopptatthet og død. Men det er også en historie om håp. Det er min historie. Om mine to søstre.

Read More


Vi har fått tilbake jenta vår

Rusavhengige kvinner lyver. Rusavhengig kvinner trosser det meste – og særlig de som står aller nærmest - for å opprettholde misbruket. Rusavhengige kvinner sårer, sviker og svikter alle. Bare fordi rusen er sterkere enn alt annet.

Read More